Hjem Separator Barnehager Separator Våre barnehager Separator Ullensaker kommune > Hoppensprett Solbakken

Hoppensprett Solbakken

I sentrum av Kløfta finner du Hoppensprett Solbakken, «Den lille barnehagen med det store hjertet».

Hos oss er omsorg, trygghet og nærhet i fokus. Samspillet og leken mellom de store og små barna er unikt og tett i vår barnehage.

 

Her har vi masse rom for hjerteholdning, vinn-vinn og synergi! Lavvo og et lekent uteområde ønsker vi gamle og nye Hoppensprettbarn velkommen til en hverdag fylt med aktiviteter, turer, turn, dans og svømming.

 

«Den lille barnehagen med det store hjertet»
Når femåringen tar tak i ettåringens ledige hånd, og leier den ut i «verden» er dette et godt bilde på vår barnehagehverdag, og er en del av det unike på Hoppensprett Solbakken. Alle kjenner alle. Vi leker sammen på tvers av alder og basetilknytning, og de ansatte ser og leker med alle barna hver eneste dag.

 

Kosthold
For oss er det viktig å servere barna sunn og næringsrik mat, og samtidig utvide smakshorisontene. Vi serverer hjemmelaget mat både til varmlunsj og til ettermiddagsmat, laget av barn og voksne etter vår egen Hoppensprett-kokebok. Maten er «groovy» og inneholder alle byggeklossene som kroppen trenger, uten tilsetting av sukker eller salt. Barna får servert grønnsaker til hvert måltid, og får oppskåret frukt og nøtter hver dag.

 

Aktiviteter
Uken fylles med fysisk aktivitet både ute og inne. 4-, og 5-åringene turner hver uke i Hoppenspretthallen med turninstruktør, Espen Jansen. En bonus i år er at treåringene også får lov å være med! Hoppenspretts egen dansepedagog og eier av Jessheim Danseskole, Maria Lockert, danser med 4- og 5-åringene. De andre barna danser og beveger seg til Minirøris.

De eldste barna har vanntilvenning og svømming med svømmeinstruktør, Siv Lotterud, på Vesong skole. Gjennom fysisk aktivitet og bevegelse utvikler barna velutviklede motoriske ferdigheter, kroppsbeherskelse og koordinering av bevegelser. Forskning viser at barn med mye motorisk stimulans utvikler sin hjernekapasitet og læringsevne.

 

Hoppensprett Solbakken Kløfta

 

Livet er best ute
Hver uke går vi på turer i nærmiljøet, og Hoppensprettbussen tar oss med til turdestinasjoner lenger unna slik som Nordbytjernet på Jesshei, Raknehaugen eller Hurdal. Vi lager mat ute, og viser stolt fram ekornet på refleksvesten vår. Vi er Hoppensprettere! Utelek styrker immunforsvar, skjelett og muskler og frisk luft gir energi og sunne barn. Vi tror på friluftslivets kraft og leker mye ute. Skogen er et skattekammer for undring!

Vi er ute i barnehagen så ofte vi kan, i all slags vær. Blir vi kalde varmer vi oss i den nye lavvoen vår. Her lager vi mat over varmen på bålet, og koser oss med gode samtaler og latter.

 

Lederskap
Vi er opptatte av at barna skal ta lederskap i sitt eget liv, og ønsker å gi barna verktøy i barnehagehverdagen. Dette kaller vi «Lederen i meg». Barna lærer om viktigheten av å ta gode valg og sette seg mål (gjerne i forbindelse med selvstendighetstrening), om å sette av tid til det som er viktig og ha en hjerteholdning for andre og tenke vinn-vinn. I konfliktsituasjoner lærer barn om viktigheten av å lytte etter hva den andre parten sier, og deretter å kunne fortelle sin opplevelse av samme situasjon. Barna opplever og erfarer at sammen er vi bedre og sammen skaper vi magi når vi samarbeider. Og det er viktig å lytte til kroppen sin om hva den trenger for å «lade». Hvile, god mat og lek med vennene

 

Barnets beste
Personalet på Hoppensprett Solbakken består av pedagogiske ledere, fagarbeidere og aktivitetsledere. Vi har kunnskapen, kjærligheten og omtanken og vi har alltid plass i hjertene våre til flere barn. Vårt fokus er på barnets beste – lære, leke, lede og le!

Ta kontakt for en omvisning allerede i dag på telefon 488 47 694. Vi ønsker dere hjertelig velkommen!

 

Stemningen i barnehagen kan bare oppleves, så vi anbefaler at du kommer innom for å oppleve hverdagsmagi!

PRAKTISK INFO

Ring barnehagen
+47 406 38 617

E-post
Madeleine.Lind-Fjeldstad@hoppensprett.no

Adresse
Hoppensprett Solbakken
Bakkevegen 1
2040 Kløfta

Åpningstid
06.45 til 17

Antall barn
42

Baser
Nøtteliten
Snipp og Snapp
Nøtteknekkeren

Pris
100% plass = 3315,-
Ny maxpris fra 01.08.2022: 3050,-

Søskenmoderasjon
Barn nr 2 = 30% rabatt
Barn nr 3 = 50% rabatt

Matpenger
350,- Dette inkluderer varm lunsj hver dag, melk, frukt og kl 14-måltidet.

Styrer
Madeleine Lind- Fjeldstad

Madeleine.Lind-Fjeldstad@hoppensprett.no
Tlf: 932 15 337

Cloud

Siste fra bloggen

Quote

Skogen ville vært stille hvis kun de beste sangfuglene sang

-Thoreau
Quote

Møter jeg et barn, møter jeg et menneske

-Anne-Cath Vestly
Quote

Alle barn har gnist i seg - alt vi trenger å gjøre er å tenne den

-Roald Dahl
Quote

Best blant mennesker er den som gleder seg når det går andre godt.

-Arabisk ordtak
Quote

Lederskap er å gjøre det rette når ingen ser deg

-Ukjent
Quote

Smil - det smitter!

-Lego
Quote

Vennlighet skaper vennlighet

-Sofokles
Quote

Barn pleier å leve opp til det du tror om dem.

-Ladybird Johnson
LekeLeveLæreLede Le