Hjem Separator Blogg Separator Skiglede og mestringsglede!

Skiglede og mestringsglede!

Skiglede og mestringsglede!

23. mars 2018, av Kirsti Gjøen

Skolestarterne på Hoppenspretthallen Aktivitetsbarnehage på Jessheim og Hoppensprett Aktivitetsbarnehage Hurdal har denne vinteren fått prøve seg på slalom i Skihurdal. Gjett om det var gøy!!

«Oj, jeg er skikkelig god på slalom!» roper en svett og glad gutt på 5 år. Sola skinner fra knallblå himmel og i barnebakken i Skihurdal høres latter, hyl og glede. Det varmer et pedagoghjerte å se så mange små barn i full aktivitet i skibakken. De møter utfordringene med stort pågangsmot og mestringsgleden lyser av dem.

 

5-åringene i Hoppensprett opplever mye fysisk aktivitet i hverdagen. De er på turer, har aktiviteter i små grupper hver dag, samt turn og dans i barnehagetiden. Denne vinteren har to av barnehagene våre i Hoppenspretthallen på Jessheim og Hoppensprett Hurdal, fått prøve seg på slalom i Skihurdal.

I løpet av to-tre ganger har mange av barna gått fra å være ustødige som «Bambi på isen», til å bli noen ordentlig «racere». De har kjørt slalom mellom skumfigurer, mestret kuleløypa og noen har til og med tatt seg en tur opp i de store bakkene.

 

Hoppensprett

 

Jeg var så heldig å få være med dem den første dagen de skulle til slalombakken i SkiHurdal. Hoppensprettbussen ble fylt med spente og forventningsfulle skolestartere. Noen har sommerfugler i magen og er litt ekstra spente for de har aldri hatt slalomski på bena. Andre har med seg sitt eget utstyr og kan stolt fortelle hvor viktig det er å «svinge og bøye bena litt».

 

For Emilia på 5 år, som aldri har hatt slalomski på beina før, er det veldig skummelt! Sammen med en trygg voksenhånd og fine ski fra skiutleia, er hun klar for å lære, prøve, feile og mestre i bakken. Den første turen får hun stå mellom beina på den voksne og holder seg godt fast i buksebeina hans. Det samme gjør hun neste tur. Når den voksne deretter kjører baklengs på ski foran henne og hun skal prøve å ta han, så blir det skumle nesten borte.

Etter noen runder til klarer Emilia å stå på ski ned hele bakken alene, og med den voksne kjørende like bak. Hun strekker armene i været og smilet går nesten helt rundt når hun er kommet helt ned til heisen.

 

Hoppensprett

 

Etter hvert er det flere og flere barn som våger å slippe tak i de voksne og står på ski helt på egenhånd. Barnehagen har også med seg en liten gjeng med «minialpinister» som har gjort dette før. De stråler av selvsikkerhet og glede mens de suser ned barnebakken. De mestrer svinger, små hopp, kjører kuleløypa, tar heisen alene og smiler om kapp med sola og den voksne som prøver å holde følge med dem.

 

Og igjen blir pedagoghjertet varmt når jeg ser hvordan disse små «proffene» hjelper de mindre erfarne. Hvordan de tar hånd om dem som synes det er skummelt. Hvordan de passer på vennene sine med å holde i hånden og hjelpe til. Hvordan de gir oppmuntringer og heiarop. «Du er så flink»! «Jeg kan holde den voksne i den andre hånden, så kjører vi sammen». «Jeg kan hjelpe deg», ropes det ut fra små barnemunner og barnehjerter.

 

Det var en litt rørt pedagog som storkoste seg denne nydelige solskinnsdagen i Skihurdal. Rørt over å se alle de små som med god hjelp av Lars Birger, Jan Tore, Kasia og Marianne, opplevde mestring og skiglede. Dette er en del av vår innholdsrike og fantastiske barnehagehverdag.

 

Dette er bevegelse, helsefremmende aktivitet, læring, vennskap, fellesskap, livsmestring, lek og vi ELSKER det :)

 

Hoppensprett

Tags:

Siste artikler

Quote

Skogen ville vært stille hvis kun de beste sangfuglene sang

-Thoreau
Quote

Møter jeg et barn, møter jeg et menneske

-Anne-Cath Vestly
Quote

Alle barn har gnist i seg - alt vi trenger å gjøre er å tenne den

-Roald Dahl
Quote

Best blant mennesker er den som gleder seg når det går andre godt.

-Arabisk ordtak
Quote

Lederskap er å gjøre det rette når ingen ser deg

-Ukjent
Quote

Smil - det smitter!

-Lego
Quote

Vennlighet skaper vennlighet

-Sofokles
Quote

Barn pleier å leve opp til det du tror om dem.

-Ladybird Johnson
LekeLeveLæreLede Le