Hjem Separator Blogg Separator Rosa, stolte og litt «rampete»

Rosa, stolte og litt «rampete»

Rosa, stolte og litt «rampete»

16. mai 2017

En epoke nærmer seg snart slutten for våre flotte skolestartere, den herlige gjengen med "Nøtteknekkere"! 

5 år i barnehagen må jo feires! De ansatte i barnehagen får både tårer i øynene og klump i halsen når de tenker på tiden som snart er forbi. Det blir ikke lett å ta farvel med disse herlige "små" menneskene som de har lært å kjenne så godt!

 

Hoppensprett

 

Men først... "ROSARUSS" roper barna høyt i kor. 23 spreke, flotte og glade skolestartere har fylt mai med rosafargen, festligheter, tøyseting og rampestreker☺

 

Hoppensprett

 

Det hele startet torsdag 27. april med overnatting og «vrengefest» i barnehagen.

Da alle de andre i barnehagen hadde dratt hjem, kom Nøtteknekkerne tilbake kledd i pysj og nattkjoler og med soveposen under armen. Litt smånervøse, men samtidig så tøffe. De skulle sove i barnehagen og få rosarussbukse og russefrokost neste morgen. Og det ble litt av en kveld!

Pizza, film, skattejakt, hvem-skal-sove-hvor, tannpuss, nattahistorie, nattasang, holde hender, hvisking og tisking. For en kveld det ble, og for en mestringsfølelse de kjente på neste morgen.

Alle klarte å sove godt hele natten gjennom. De sovnet nesten "i kor" og våknet ved morgengry, kl. 06.00 svært stolte av egen bragd.  Og gleden toppet seg da de fikk rosarussebuksene på…

«Hurra, vi er så kjempe stolte av alle sammen!» sier pedagogisk leder Anja med et stort smil. Og så var ROSARUSSeventyret i gang☺

 

Hoppensprett

 

Å gå rundt i en rosarussbukse har gitt barna masse oppmerksomhet. På besøk på Algarheim skole flokket skoleelevene seg rundt dem og sa «Har dere russekort?», «Er dere russ i barnehagen?" Barna elsket oppmerksomheten.

Det er ikke hver dag de blir spurt så mange spørsmål av eldre barn! Det har også vært stor stas at ungdomsskoleelevene i Hoppensprett har gitt Nøtteknekkerne masse oppmerksomhet. Knis, knis! Litt flaut har det også vært. 

 

RUSSEDÅP og RUSSEREBUS på Nordbytjernet har også stått på programmet. Med strålende sol, fyr på grillen og engasjerte foreldre og søsken tilstede, ble det et festlig arrangement ved Nordbytjernet.

 Pedagogisk leder var dåpsansvarlig og med god hjelp fra en mamma, fikk ett og ett barn sin ROSARUSS lue med russenavnet sitt på. Og som enhver dåp må ha - litt vann i håret!

Kvelden fløy av gårde med latter, leker og russeknuter. Sistnevnte aktivitet ga mange artige øyeblikk. En av russeknutene var å sette en bleie på sin venn, deretter krabbe opp en bakke og så gå ned igjen med en marshmallows balanserende på en skje.

Konkurranseinstinktet og latteren var det ingenting å utsette på. 

 

Hoppensprett

 

Om ikke dette var nok, så har rosarussen også fått tid til å male sin egen russehenger rosa og pyntet den.

Vi satte oss to mål dette året og vi er i ferd med å nå dem begge: At barna skal få tidenes russetid, og at barnehagen skal bli lagt merke til i barnehagetoget på 17.mai. Kom og se oss der! Barna er sikre på at vi kommer til å synes og engasjementet er på topp!

Å være rosaruss symboliserer enden på en kort men innholdsrik epoke i livet. I Hoppensprett er vi så glade for at vi har fått være med på denne reisen i livene deres, våre kjære Nøtteknekkere!

Vi ønsker dere det aller beste videre i livet! Husk verdiene, vanene og minnene dere har fått med dere. Dere vil alltid være i våre ❤️

Klem fra pedagogisk leder Anja og styrer Kirsti - og resten av gjengen i Hoppenspretthallen Aktivitetsbarnehage!

 

Hoppensprett

Tags:

Siste artikler

Quote

Skogen ville vært stille hvis kun de beste sangfuglene sang

-Thoreau
Quote

Møter jeg et barn, møter jeg et menneske

-Anne-Cath Vestly
Quote

Alle barn har gnist i seg - alt vi trenger å gjøre er å tenne den

-Roald Dahl
Quote

Best blant mennesker er den som gleder seg når det går andre godt.

-Arabisk ordtak
Quote

Lederskap er å gjøre det rette når ingen ser deg

-Ukjent
Quote

Smil - det smitter!

-Lego
Quote

Vennlighet skaper vennlighet

-Sofokles
Quote

Barn pleier å leve opp til det du tror om dem.

-Ladybird Johnson
LekeLeveLæreLede Le