Hjem Separator Blogg Separator Hoppensprett Ungdomsskole på studietur i Paris!

Hoppensprett Ungdomsskole på studietur i Paris!

Hoppensprett Ungdomsskole på studietur i Paris!

02. juli 2017

19 franskelever og 3 lærere fra Hoppensprett Ungdomsskole tilbrakte en hel uke i Paris i juni. Målet for reisen var vennskapsutveksling med skolen Collège Saint George i 19 arrondissement, som vi har hatt kontakt med i et halvt år.

Her kommer en reiseblogg fra elevene:

Det ble en utrolig innholdsrik tur med mange flotte opplevelser og hvor vi fikk leve tett på franske ungdommer. Vi reiste i flokk og følge mandag 12. juni fra Gardermoen. Flyturen gikk smertefritt, og før vi visste ordet av det, så var vi alle samlet på toget på veg inn til Paris. 

Vi var veldig spente før vi skulle treffe de franske vertsfamiliene som vi skulle bo hos. Klokka var så mye som ti på kvelden da vi møtte dem på stasjonen Gare du Nord. Heldigvis ble vi møtt av blide, franske elever med store smil. Vi ble med familiene hjem og fikk et godt måltid, og så var det kvelden. 

 

Hoppensprett Ungdomsskole

 

Dagen etterpå møtte vi opp på den franske skolen.

Der ble vi tatt godt imot og fikk servert en typisk fransk frokost med croissant, pain au chocolat og jus. Vi ble også med i skoletimene, blant annet historie, spansk, gym og fransk. Det var interessant å se hvor annerledes det er å gå på en fransk skole. Noen dager sluttet de ikke på skolen før kl 17.45, men lunsjpausen var lengre enn vår. De hadde heller ikke PCer på skolen.

 

Hoppensprett Ungdomsskole

 

Hjemme hos vertsfamiliene hadde vi det veldig bra. Det var både merkelig og spennende å sove hos andre familier. Kulturen i franske familier er ganske annerledes enn det det er i norske familier. Vertsfamiliene våre var høflige, og noen ganger oppstod det litt rare situasjoner. Men vi stortrivdes!

 

I løpet av uka gjorde vi mye forskjellig og fikk mange nye venner. 

 

Vi så veldig mye av Paris. Vi besøkte le Louvre, Montmartre, Champs-Elysées, og vi våget oss til toppen av Eiffeltårnet også. Sammen med elevene fra den franske skolen hadde vi piknik, quiz i parken og bowlet. Vi ble svært gode på metrosystemet og fikk også en fantastisk båttur på Seinen, elva som renner gjennom byen.

 

Hoppensprett Ungdomsskole

 

 

Det var en fin uke og en stor opplevelse for oss alle.

Neste år håper vi å kunne ta imot elevene fra Collège Saint George her på Hoppensprett og få lov å vise dem et lite stykke av Norge!

Tags:

Siste artikler

Quote

Skogen ville vært stille hvis kun de beste sangfuglene sang

-Thoreau
Quote

Møter jeg et barn, møter jeg et menneske

-Anne-Cath Vestly
Quote

Alle barn har gnist i seg - alt vi trenger å gjøre er å tenne den

-Roald Dahl
Quote

Best blant mennesker er den som gleder seg når det går andre godt.

-Arabisk ordtak
Quote

Lederskap er å gjøre det rette når ingen ser deg

-Ukjent
Quote

Smil - det smitter!

-Lego
Quote

Vennlighet skaper vennlighet

-Sofokles
Quote

Barn pleier å leve opp til det du tror om dem.

-Ladybird Johnson
LekeLeveLæreLede Le