Hjem Separator Blogg Separator Hoppensprett Barnehager på Juletrehogst

Hoppensprett Barnehager på Juletrehogst

Hoppensprett Barnehager på Juletrehogst

08. desember 2017, av Mette Lill Hagring Elverhøy

Juletrehogst! Endelig juletrehogst! Alle 4-åringene i Hoppensprett Aktivitetsbarnehager på Østlandet har ansvar for å hugge årets juletre for barnehagen. Det er en mangeårig desember tradisjon, en skikkelig koselig tradisjon. 

Noen har ventet på dette siden storebror gjorde det, og GLEDER seg. Noen lurer på hva vi skal. Ordene er nye og vanskelige å forstå. Juletre? Hogst? Sag? Men alle er spente! Vi skal på tur og vi skal komme hjem med et tre.

 

Mat og drikke er pakket og vinterklærne er på. Hoppensprettbussen kjører oss til juletregården. Glade barnestemmer synger julen inn i bussen. 

 

Endelig er vi her på Nedre Lund Gård ved Årnes. Et stort bål er tent for oss og krakker er satt ut. Men det viktigste først. Vi har målet i siktet – vi skal finne det perfekte juletreet! Noen trær er for små, noen trær er for store. 

 

Hoppensprett

 

Endelig! Der er det! Det fineste av alle! Vi ser det for oss med lys og med pynt. Vi er alle enige, det må bli akkurat det treet som skal få bli med oss tilbake. Så starter det tunge arbeidet. Treet må sages ned. Heldigvis er vi mange, og alle bidrar.  Jubelen er stor da det endelig faller.

 

Hoppensprett

 

Å bære det tilbake er ingen sak når sterke 4-åringer er på tur, selv om det er litt ekkelt når barnålene stikker oss både her og der.

 

Hoppensprett Barnehager

 

Så setter vi oss ned, spiser deilig mat varmet på bålet, snakker og ler med gode venner, synger enda noen julesanger og leker.

 

Glade, fornøyde og slitne setter vi oss inn i Hoppensprettbussen og reiser tilbake til barnehagen. Og alle er vi enige om at vi har hatt en super tur og at vi har funnet det aller fineste juletreet!

 

 

Hoppensprett Barnehager

 

…og for alle dere andre som ikke er 4 år gamle Hoppensprett’ere, så er det mulig også for dere å hugge juletrær hos Marit og Pål Furuseth på Nedre Lund gård ved Årnes fra 8. desember og frem til jul.

 

På www.juletre.no kan dere finne enda mer informasjon om en veldig hyggelig førjulstradisjon. God adventstid!

Tags:

Siste artikler

Quote

Skogen ville vært stille hvis kun de beste sangfuglene sang

-Thoreau
Quote

Møter jeg et barn, møter jeg et menneske

-Anne-Cath Vestly
Quote

Alle barn har gnist i seg - alt vi trenger å gjøre er å tenne den

-Roald Dahl
Quote

Best blant mennesker er den som gleder seg når det går andre godt.

-Arabisk ordtak
Quote

Lederskap er å gjøre det rette når ingen ser deg

-Ukjent
Quote

Smil - det smitter!

-Lego
Quote

Vennlighet skaper vennlighet

-Sofokles
Quote

Barn pleier å leve opp til det du tror om dem.

-Ladybird Johnson
LekeLeveLæreLede Le