Hjem Separator Blogg Separator Glade svømmere i Hoppensprett Aktivitetsbarnehager

Glade svømmere i Hoppensprett Aktivitetsbarnehager

Glade svømmere i Hoppensprett Aktivitetsbarnehager

25. januar 2018, av Anja Flobak-Nilsen

Visste du at mange Hoppensprettbarnehager tilbyr vanntilvenning for 4- og 5-åringene i barnehagen? Stolte barn mestrer nye utfordringer på rekordtid, og blir trygge i vannet.

Hoppensprett Solbakken på Kløfta er en av de mange Hoppensprettbarnehagene som tilbyr vanntilvenning for 4- og 5-åringene i barnehagetiden. Hver uke svømmer barnehagens eldste barn i bassenget på Vesong skole.

"Dette er helt fantastisk!" - sier Anja, styrer på Hoppensprett Solbakken. "Barna elsker vann og vannaktiviteter! Det er så viktig at barna blir trygge i vannet, og at de forbinder vann med glede og spenning! Vi får tilbakemeldinger fra begeistrede foreldre som er imponerte over fremgangen de ser hos barna sine. Det er et unikt tilbud i barnehagetiden».

 

Hoppensprett

 

Svømmeinstruktørene Siv og Madeleine legger til rette for at hvert enkelt barn får vanntilvenning gjennom aktiviteter de mestrer, men samtidig utfordrer barna fra gang til gang. Aktivitetene er lystbetonte og morsomme, og vi bruker kjente og kjære barnesanger i vannet.

Siv er opptatt av sikkerhet i vann, og har lang erfaring med å holde livredningskurs. Hun legger inn elementer fra livredning i aktivitetene også.

 

Hoppensprett

 

Barna får alenetid med instruktør underveis, og mottar tips og råd. Å flyte på ryggen er ikke lett å lære seg, og barna spenner seg gjerne. «Se i taket, slapp av i kroppen og vit at jeg holder deg» er betryggende ord som fører til at barna slapper av og lærer seg å stole på kroppen sin.

Svømmeinstruktørene bruker flytepølser, dykkeringer, dykkepinner og flytematter i undervisningen.

 

Hoppensprett

 

Det viktigste er å ha det gøy! Barn og voksne ler masse sammen! Barna er mønsterskapere for hverandre i og utenfor bassenget. Viljen til å prøve nye ting smitter og vi heier hverandre frem. Vipps går man fra å aldri hatt hodet under vann, annet enn i dusjen, til å dykke etter en dykkepinne. Vann i nesa og i ansiktet er ikke farlig lenger. Vannet kan man bare blåse ut og vekk.

Når barna mestrer, prøver de igjen og igjen! Det er viktig å fortelle mamma og pappa om den flotte tiden de har hatt i bassenget, og hva nytt de har lært.

Slitne og glade barn er fornøyde etter en lærerik dag med mye aktivitet og inntrykk. Men de er alle enige om at det er altfor lenge å vente en hel uke til neste time med vanntilvenning!

 

Her finner du mer info om Hoppensprett Aktivitetsbarnehager.

 

Anja Flobak-Nilsen, styrer i Hoppensprett Solbakken på Kløfta - den lille barnehagen med det store hjertet!

 

Hoppensprett Solbakken

Tags:

Siste artikler

Quote

Skogen ville vært stille hvis kun de beste sangfuglene sang

-Thoreau
Quote

Møter jeg et barn, møter jeg et menneske

-Anne-Cath Vestly
Quote

Alle barn har gnist i seg - alt vi trenger å gjøre er å tenne den

-Roald Dahl
Quote

Best blant mennesker er den som gleder seg når det går andre godt.

-Arabisk ordtak
Quote

Lederskap er å gjøre det rette når ingen ser deg

-Ukjent
Quote

Smil - det smitter!

-Lego
Quote

Vennlighet skaper vennlighet

-Sofokles
Quote

Barn pleier å leve opp til det du tror om dem.

-Ladybird Johnson
LekeLeveLæreLede Le